Uppdat; folkmord – Ylva Johansson, och våra tonåringar, behöver nog livvaktsskydd…

Invandring Diagram

babyYJ säger att européerna måste ersättas av invandrare, men det förklaras aldrig, därför att känslor av förtryck och förnedring ska skapas.

Det hela är inte konstigare än att nån annan bor i ditt hus, efter din livstid, därför att du är inte kvar här.

YJ säger förvisso att utan lär vi svälta, och så är det, Europa är ett ålderdomshem, precis som Kina och USA är det. Konsekvensen av för få unga är känd sen 30-talet.

 

Nej, det kommer inga fler krigsbyten, men väl studenter i vår

Sörman tar upp anonymiteten i Sverige, som har sin rot i miljonprogrammet på 60-talet då man byggde enorma bostadsområden, och skottade ner folk från t.ex. Norrland, till städerna. Familjen byttes ut mot Dagens Nyheter, och familjesplittring samt åldersförakt måste planteras in för att kunna bygga en -ism.

Får jag tro de afrikanska studenter jag har runt mig, samt Kidsen, går ett samhälle samt de unga sönder om man plockar bort de äldre. Eller som en sa; Får jag barn tar jag det barnet till Afrika direkt!

Häromdagen fixade jag en för salt sås med hjälp av persilja, man stoppar persilja i den puttrande såsen och den drar till sig saltet, och Kidsen gjorde stora ögon, och de sa till varandra:
Ser du vad erfarenhet betyder, det är allt, det är rikedom!!!

RICHARD SÖRMAN: Jag ser det framför mig

Jag ser det framför mig. Jag ser hur en välmående svensk barnfamilj åker till Polen, Ungern, Tjeckien eller kanske till Finland eller Norge och till sin förvåning märker att allt känns så tryggt och ombonat. Det kan vara 2021, men det kan också vara 2025, eller 2030.

Visst har familjen hamnat på en turistort eller i de historiska kvarteren i någon storstad. Men ändå: De ser inga tiggare på gatorna. Husen ser ut sådär som hus såg ut förr i tiden. Människor verkar glada och bekymmerslösa. Det är som att de inte skäms över att vara sig själva. Man åker till Polen eller till Norge och det känns som att man är i Polen eller i Norge.

Så är det inte i Sverige. Där har allt blivit så anonymt. Det är liksom inte Sverige längre. Och människor går inte ut på samma sätt. De känner sig inte trygga, inte hemma. Det är inte lika trevligt. ”Vad fint det är här i Prag! Vi kanske borde flytta hit? Barnen verkar också trivas.”

Min erfarenhet är att det inte går. Det går inte att förklara för förändringshysteriska svenskar att tillvaron blir enklare att hantera om vi begränsar våra ambitioner. För om vi aldrig nöjer oss med det vi har, om vi aldrig tillåter oss att bara vara de vi är, om vi aldrig tillåter oss att lämna saker ifred, då får vi leva i ett evigt kaos. Vi får också leva i anonymitet. Tillhörighet och identitet byggs nämligen upp över tid. Anknytning till en plats, till en familj, till ett sammanhang förutsätter kontinuitet. Vi måste hålla fast vid något för att vi ska kunna älska det. Därför kan livet inte bestå bara av framåtanda och förändring. Vi kan inte bara leva för en framtid som aldrig kommer. Det måste också finnas tid för omvårdnad, för stillhet och tacksamhet.

I en bok från 2018, “Demeure” (ungefär: “Hemvist”) beskriver den franske filosofen och högerpolitikern François-Xavier Bellamy hur vår västerländska samtid har fastnat i en tro på framåtskridandets absoluta nödvändighet. Vi tänker att förändring alltid har ett egenvärde, att allt måste omskapas och att vi själva bara har att ”hänga med”. Modern filosofi och naturvetenskap lär oss att allt är i rörelse och att tillvaron inte har något centrum. Jorden befinner sig inte i mitten av universum och så ej heller vårt hemland eller vår hemstad. Allt flyter, allt förändras och det gäller att inte bli hopplöst efter.

Men människan, skriver Bellamy, har alltid på egen hand upprättat en ordning i tillvaron genom att skapa sig just ett hem. Hon har helt enkelt bestämt sig för att ha en plats som är hennes egen, en plats där hon skapar trivsel och trygghet. Visst kan vi känna oss förlorade i ett oändligt universum, men det är en känsla mot vilken vi alltid har gjort motstånd. Vi skapar ett hem, vi upprättar en ordning, vi utvecklar en anknytning. Vi bygger en boning som vi är rädda om. Vi tar hand om vårt hem. Det är vårt hem på jorden, vår fasta punkt i universum.

Jag ser barnfamiljen framför mig. På besök i ett land där man ser sitt land som sitt hem. Där man bejakar sin egen kultur, sin trygghet och sin livsglädje. Och man vågar vila i det som redan finns. Man förlitar sig på naturen, på allt det där som har fungerat genom historien och som det inte finns någon anledning att ändra på. Kvinnor får vara kvinnor och män får vara män. Barn får vara barn och vuxna får vara vuxna. Det vackra är fortfarande vackert och det fula är ännu fult.

Om mamma och pappa i familjen hittar något bra jobb kanske de flyttar. Tydligen finns det redan en svensk koloni i staden. Unga svenskar som jobbar med IT har börjat lämna Sverige och bosätta sig i Östeuropa. Det kanske är det som gäller nu: Fly otryggheten, anonymiteten och självförstörelsen. Skolorna lär vara bra här nere. Barnen får riktiga kunskaper. De lär sig att räkna och skriva. De slipper pk-indoktrineringen. Det kanske är dags att flytta. Vad finns det att förlora?

Richard Sörman

Vi har brist på unga… och jag undrar på allvar hur många som alt-media tar livet av???

Listan

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.