Snart ett öppet nytt krig

 

1000 turkiska poliser hjälper folk att ta sig in i Grekland, enligt Reuters.

Skärmavbild    klSka vi vända på steken ett tag så är det så att Turkiet nu försvarar FN:s samtliga resolutioner om de mänskliga rättigheterna…  man får verkligen inte spruta tårgas på de små barnen… som har asylrätt…

Det är det ena Erdogan är ute efter; se till att vi bryter mot precis alla ”mänskliga rättigheter” som existerar så vi förhoppningsvis håller käften i tusen år sen. Men egentligen är det inte han utan den mycket gamla energilagen att du blir alltid som de du föraktar slutligen, det är bara en fråga om tid.

Vi ska inte glömma bort att greker och turkar har varit osams i minst 10 000 år
För några år sedan försökte ett gäng generaler sig på en statskupp för de ville starta ett direkt krig mot Grekland. Jag personligen tror att grekerna har glömt senast i går att de tillhör EU. Nu är det snart krig mellan de forna fienderna sen minst 10 000 år. Minst!

Det är inte officiellt så än men den nyheten kommer nog att Europa har ett nytt krig mellan greker och turkar, och sker det lär grekerna inta ta några order från Bryssel, se videor om deras blodiga historia. Behövs inte så många tändstickor för att tutta på den gamla brasan, och som jag ser och hör talas om i ett på Cypern som är delat i två delar; en grekisk- och en turktalande del. EU vill att ön ska enas, de vet inte vad de talar om, dvs de visar hur historielösa de är.

2 månader sen

https://www.youtube.com/watch?v=H-1gkaU8byo

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

3 kommentarer

  1. Den gången 1972 var där nere på semester. Det enda jag märkte av en konflikt mellan dom två grupperna var att turkcyprioterna levde i en egen stadsdel. Grekcyprioterna var förnjudna att vistas i den stadsdel men at det var okej för turister som oss att gå in och titta. Måste ha varit nån av guiderna som berättat om detta. Men för egen del kände jag aldrig nån rädsla vare sig för den ena folkgruppen eller den andra. Faktum är att det kändes närmast surrealistiskt när allt brakade samman bara ett par år senare. Jag kan i alla fall inte erinra mig något annat än just det.

  2. Det var lugnt fram till 1974, vad chauffören sagt mig, de bodde för sig. T-cyrpioterna är 20% och G-cyprioterna är 80% så de flesta byar var grekbyar.

  3. Trist var det i alla fall. Jag minns ett reportage i nån tidning flera år senare som utmålade Famagusta som en övergiven spökstad. Blev lite ledsen eftersom det bär vi var där var en ljus och fin stad som jag bara har trevliga minnen ifrån. Hoppas den har börjat leva upp igen. Vore tragiskt om den bara började förfalla. Man har ju sett bilder från Tjernobyl och tydligen går det rätt snabbt när folket har försvunnit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.