Skrönorna som har egna vingar, och en helt ny medicinsk syn

Skärmavbild    kl

Ny film längst ner.

Eftersom jag driver UMS, och vi använder indiska metoder, dyker det upp folk rätt ofta som tycker att det är jättebra med tanke på att skolmedicinerna är den tredje dödsorsaken i världen. Så är det nog inte, och jag har hittat en bra engelsk utredning.

Men ett kort i den kortlek vi studerar visar att vi ska bli rädda för doktorn. Det finns gott om folk i tjänst och inte minst på Internet;
-Hitta på, skrämmas, kämpa, dra in donationer…

Skärmavbild    kl

Vad är det då som leder till att folk ser 20 år yngre ut, och väsentligt gladare, om det inte handlar enbart om mediciner?

Asiaterna är helt sonika kunnigare
Efter vår Kinavecka tror jag att de flesta inser att de kan en hel del. Enbart ett enda exempel på att de är grundligare: När en västerländsk läkare tar din puls får de just pulsen, och när de tar blodtrycket får de just trycket.

Ayurveda har ett effektivt verktyg för att diagnostisera sjukdom som kallas nadi pareeksha, eller pulsdiagnos. Genom att läsa av din puls kan en läkare lätt upptäcka obalanser i kroppen och föreskriva en effektiv behandling. Ayrvedaläkare som använder sig av pulsdiagnostik kan känna pulsen i 7 olika nivåer, medan kineserna kan särskilja upp till 47 olika aspekter inom pulsen.

Behandlingen sker vanligen på två sätt, och Ayurveda kan användas i sig självt eller som ett komplement till västerländsk medicin.

  1. Panchakarma, en intensiv, renande kur för kroppen
  2. Örtmediciner för att balansera kroppen

Ayurveda understödjer hälsan utan att störa kroppens naturliga intelligens; Ayurvediska behandlingar har inga negativa sidoeffekter. Av den anledningen vänder sig människor från hela världen till den uråldriga vetenskapen Ayurveda för att få hjälp att återfå och behålla optimal hälsa.

Vi städar inte
Det är inte ovanligt att folk bor i lägenheter i åratal utan att tvätta madrasser, soffkuddar etc. De dammsuger nån gång… Vi städar inte datorerna, och slutligen går hårddisken sönder. Vi städar inte kroppen. Vi bara öser ner ännu mer Coca-Cola. Hela vår livsstil är inställd på att jobba, jobba, jobba och det finns inte tid att ens ta hand om sig själv. Städa tar tid…  den tiden har vi inte därför att vårt samhälle är soprent på service,

Skärmavbild    klOm du föreställer dig att du aldrig går ut med soporna…
Du tar bara en ny påse, och slänger in den gamla under diskbänken så kommer det som ligger där att ruttna, det börjar lukta, och därför går vi ut med soporna. Men vi rensar ingen lever. Vi städar inte i sinnet.

Asiaterna gör det, och efter ett par månader märks det om en svenska är med om det. Jo, det är samma kvinna på bilden; före och efter indiska metoder. Det skiljer fyra månader mellan dem; från arg svensk tant till en sprudlande glad kvinna. Hon hade varit sjuk i 25 år, och blev medlem i UMS år 2016 då jag startade.

Jag skriver gärna under på att vår livsstil är de stora dödsorsakerna men det är nys att läkemedelsbiverkningar skulle vara den tredje största. Folk som äter mediciner dör i och för sig mer än andra beroende på att de är sjuka. Jag skriver också under på att läkemedelsbolagen har för mycket makt vilket de får i en fascistisk ekonomi. Jag nickar inför att de främst symtomlindrar. De botar inte.

Men de kommer att försvinna när Imperiet går under, och indisk och kinesisk medicin kommer bre ut sig därför att de är kunnigare, smartare, effektivare, etc. Vi kommer att bli mycket, mycket glada över den saken, och det blir hela paket med ett helt nytt tänk.

 

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.