Toni ringde mig igår, före detta ägaren till Trosa Stadshotell, och ordförande för Romantikhotellen vars IT jag skötte i 16-17 år.
Efter stora Stadshotellet drev han Antons krog rätt länge. Före Trosa jobbade han på Grand, Operakällaren etc.där han mötte sin fru Kerstin i kallskänken.
Toni är en urskicklig kock, och det var en av hans kockar som sa mig då jag klagade över att jag hade gått upp i vikt:
-Ja, med de kompisar du har…
Krögaren funderar på en bok….
Jag sa YES, direkt!
En bok om hur maten har förändrats i vårt land sen 60-70-talet! Kunde jag ge honom råd, hur gör man? Jag kände direkt att jag vill inte släppa ut Toni i den världen, jag tar det själv. Boken blir så smal att inget förlag lär vilja ta i den för de vill ha 80- 150 000 upplagor och det får de bara via deckarna.
Jag vet ingen bättre kock, och människa!, som kan ge oss ett sådant kulturarv bättre än Toni.
En halvtimme senare hade jag bestämt mig för att mitt lilla förlag, som sköter mitt numera med 100% makt, ska absolut syssla med den typen av bokproduktioner!
Känner du någon med djupa kunskaper som behöver bevaras, kan du skicka dem till mig.
Så det kan gå…
Toni ringer, och plötsligt har min egen verksamhet utökats, och njäää det ingår inte riktigt i ”Operation dubblera dina inkomster” utan passar nog bättre in på lustavdelningen.
Bekräftelsen kom fem minuter senare, att det här är nog också rätt väg, för då mejlade rockkungen Niel mig och frågade om jag kan hjälpa honom…
Vi har skjutit på inspelningen av ”Botten Upp” ett tag, och visst kan jag ta hand om honom också…
Han kommer nästa onsdag, och Toni skulle dyka upp i april.
Grattis!!!