Läsartips; Situationen i Tyskland

undran

Videon lutar sig mot en intervju med en lektor i pedagogik, och som underligt nog inte kan ideologier. Kan man inte det går man med automatik vilse.

Tyskland ligger före Sverige, så långt att det finns inga stora skaror ”medelsvensson”, som går man ur huse, för att kräva att alla upproriska ska förbjudas, och som i Tyskland kallas för nazister.

Tanken att tyskar känner igen nazism, före svensken, är nästan självklar, och att de vet vad nazism är. De flesta i Sverige tror att ”nazism är att hata judar”.  Inte att förgifta allt kommunalt vatten för att den vägen förfina rasen. Jag gissar att tyskar vet även vad Hellstorm är för något, och det vet inte svensken i allmänhet.

Det finns också en allmän åsikt som handlar om att ”alla har rätt till en åsikt”. Vi ska inte heller glömma bort att det psykologiska förbudet mot nazismen efter ww2, inte hjälpt, tvärtom.


lbDet är turbulenta tider i Tyskland. Landet skakas av storskaliga bondeprotester, massprotester mot krig, korruption och WHO-medlemskap. Och det hålls samtidigt stora protester mot de som protesterar.

Det finns en växande proteströrelse mot missnöjespartiet AFD (Alternativ för Tyskland), som kritikerna beskriver som nynazistiskt och vill förbjuda. Susanne Dodillet, lektor i pedagogik och ursprungligen från Tyskland, hjälper oss att förstå vad som sker.

Se även Folkets Radios intervju med Susanne Dodillet som gjordes i januari 2022

Folk har tydligen slutat debattera och börjat handla

Nassespaningslistan

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.