Pengar, pengar, pengar, och det är en artikel som bara kan läsas av de som har FB.
STEFAN LINDBERG·TISDAG 21 JANUARI 2020·LÄSTID: 6 MINUTER
Jag blev sugen på att skriva det här inlägget efter att en FB-vän citerat en artikel med följande andemening: Vi betalar inte för saker och ting med pengar, utan med livstid. Det är förmodligen närmare sanningen och mer konkret än att tänka på sakers pris i termer av kronor och ören, men vi kan göra en mycket noggrannare och mer användbar analys än så.
Det låter kanske dystert – ett nytt par jeans; och så slösades tre timmars arbete och liv på ett förgängligt ting! Men det är i så fall bara för att du ännu inte förlikat dig med en större dysterhet. I själva verket är ju hela du ett förgängligt ting, och ingenting kan stoppa den ständigt pågående resan mot krematoriet. Tiden går ju helt oavsett, så det enda det kommer an på är vad du väljer att göra med den tiden.
Tack för det bidraget, och han låter precis som pappa
Han räknade så jämt. Hur länge måste jag arbeta för att… Han fick mig att avstå många tokiga klädinköp den vägen. Tänk dig själv… 14 år, och så räknar man…
-Hur många gånger måste jag…
Pappa tog ju hem jobb till oss ungar vid behov
Jag satt en hel sommar och satte på en trycksak på Coca-Cola flaskhalsar, de var hans kund, och jag hade 2 öre styck, och det kom hem lastbilar med backar.
-Hur många Coca-Colaflaskor måste jag sätta på en sån där haklapp för att…
Blev inte många inköp, kan jag säga
Idag minns jag inte hur många flaskor det var total men det rörde sig om någon tävling, det minns jag väl, och det jag trädde på flaskhalsarna var själva tävlingskupongen.
Jag lyssnade på en rätt rolig och udda energiman, Trifon, som har kliat sig i huvudet angående de kommande tjugo åren då en hel del karma ska smällas ut. Jag ska hjälpa andra i 20 år, och om inte får jag stryk. Gör jag ju redan, och genom att ge ut min backlist igen breddar jag den insatsen.
Vi tänker aldrig i karma, och det är nog ett skäl till att västerlänningen tror att man kan balla ur utan konsekvenser. Idag har vi kommit så långt i den tanken att vi inte ens förstår att det blir konsekvenser om man krigar. När den kinesiske ambassadören använde ordet ”konsekvenser” kallades det för att han HOTADE. Jag skulle inte vilja vara en karmatänkande ambassadör i Stockholm idag…
Men här är lite HOT:
Lämna ett svar