Det är en hyfsad normalränta

bobubbla

6% är nog en normal ränta, även om jag har varit med om 12%, och 500% också.

Den som har lån på 6 miljoner ska upp med 360 000:- i räntor och sen tillkommer amorteringar. Men även om du kan betala det så måste du ha säkerhet för 6 miljoner i aktier, kontanter, osv.

Kurvan ovan visar exakt hur det fungerar, och i USA blir man av med huset om man inte har andra säkerheter för lån, och i Sverige blir man av med huset, men får behålla lånen.

Det är i princip helt omöjligt att få en svensk 30-40-åring att förstå, jag har försökt tre gånger och tänker inte försöka en fjärde. Det går inte in i huvudet på dem att de är gratis fastighetsskötare åt banken för det är i allmänhet bankens hus, och speciellt när värdet störtdyker. Det ingår i schemat ovan att de tror;
-Nya tider nu!!!

Branden är nu igång i USA och Australien och når inom kort hela Europa eftersom hela väst har en fascistisk ekonomi. Efter smällen kan du köpa hus för 10-20% av vad de kostar just nu.

Om jag backar bandet kostade en etta på Kungsholmen mellan 23-25.000:-  år 1980. En nybyggd 5-rummare BR på Söder kostade 60.000:- och det tyckte jag var dyrt.

Ta 60.000:- och lägg på 1-2% värdeökning per år i 40 år så ser du det riktiga värdet, som jag får till 132 482 kr.

Eller, så här, hur många liv måste du leva för att betala 17.995.000 kronor, som den inte kostar att bygga, så att lägenheten blir din??? Det inser man snabbt att det är luft – fascistisk ekonomi – vars ena mål är att krossa medelklassen.


Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.