David Icke och Sadhguru om AI

Skärmavbild    kl

Den inställning Icke har till AI känns typisk för just västerlänningar dvs. man ser framför sig hur robotar är farliga och ska styra oss. I Asien ser man det motsatta dvs. hur de ska befria oss.

Jag har studerat min dammsugarrobot, och den styr inte mig. Jag styr den. Jag har använt roboten i Mac som läser upp texter. Jag styr den. När jag inte kunde använda högerarmen använde jag diktafonroboten i min Mac, jag styrde den.

Den nya generationen västerlänningar är i mina ögon i det närmaste helt ansvarslösa, och är alltid offer. Rekordet är tjejen som stämde ett hotell för att hon hade blivit med barn. Det var en dubbelsäng på rummet. Jag kan förstå om hon är rädd för robotar men jag förstår inte riktigt övrigas rädsla.

Det som ska till, och det är på gång, är att beskatta dem, och då får vi alltså robotar som kan stå på i fabrikerna och tillverka alla varor dygnet runt, och som drar in kulorna, och vi själva kan utveckla oss som individer när vi slipper fabriksarbeten, tunga industrijobb, och monotona eller farliga arbetsuppgifter. Arbetsplatsolyckorna lär väl bli noll. Vårdskadorna blir noll.

Vi vet redan hur väst tänker, och video 2-5 visar upp hur Asien tänker, och jag gissar att västs enorma motstånd kommer att leda till att man kommer långt efter därför att väst får ingen lösgjord och befriad arbetskraft på samma sätt som Asien får, redan nu. Folk kommer inte kröka rygg och plantera ris många sekunder till; robotar kommer att plantera ris. Robotar kommer ta över ALLT som ska upprepas.

https://www.youtube.com/watch?v=NXnHDM5-nCY

Sadhguru talar 43:32 in i videon om ett perspektiv…

https://www.youtube.com/watch?v=4RQ44wQwpCc

https://www.youtube.com/watch?v=GKd1CzbWdwk

https://www.youtube.com/watch?v=pAV1RsVt68g

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

5 kommentarer

  1. Ja begriper inte att du inte ser faran med AI.

    Ingen är emot dammsugare eller robotar i industrin..Faran med AI systemen är man kommer att tappa autonomi!

    Man kommer att vara tvungen att bli kopplad till systemet för livets nödvändigaste.

    Robotarna kommer att ta hand om mat försörjningen tex…Vi vet hur det går när man ringer myndigheterna idag ..och får telefonsvar.
    Tänk om banala saker..tex.du spillt och behöver mera mjölk och robot program säger att du har handlat igår …du har köpt din kvot..

    Allt kommer att bli digitalt…Om det är digitalt då betyder det att det är något/någon bakom det som räknar ..
    Smarta hus ,smarta kylskåp.. smarta bilar..Det är system för kontroll av energi förbrukning, mat förbrukning ,etc..Passar du inte makten..de bara kopplar ut dig..

    AI dessutom, kommer inte att ge oss tid utan kommer att dra oss i den artificiella världen…

    Asiater kan inte se faran eftersom tex i Kina eller andra länder ,kommunisterna har varit bara intereserade av makten…de har inte detalj styrt mäninskor (komunikacion,vad man äter, hur man tar hand om barn. etc..det har förblivit traditionelt)Det var bara förbjudet att prata emot systemen …
    Därför ser de på AI som bra utveckling..

  2. Just nu har vi ett megastyrt Sverige t.ex. där folk är extremt hårt hållna. Indier lever inte i en kommunism, tvärtom, Indien är nog världens största demokrati och inte heller de ser faran. Sadhguru om någon är indier. De indier jag har talat med ser AI som en befriare, inte ett hot. Kineser har jag inte talat med därför att jag har bara kontakt med 2.3 stycken. Mellanösterns studenter ser AI som befriande och de kommer ifrån klan- och sultansamhällen,inte kommunism.

  3. Vi ser faran just därför att VI är hårt hållna!
    Jag just förklarade att i kommunist länderna, myndigheter har inte detalj styrt fålks privat liv..säkert inte i mellan östern heller…Demokrati i Indijen är annorlunda ocså..

    Man ser om man bor i invandrar tätta områden i Sverige att även om fålk kommer från ”förtryckar”länderna att de är mer avslappnade privat…

    Hela världen genom utbildning systemen är inställd för vetenskaplig utväckling… i de samhälen som mäninskor inte är svårt hållna i sina privata liv.. fålk kan inte föreställa sig att AI kan vara verktyg för kontroll samhälle utan ser bara fördelar….(alla du nämnt är traditionella samhällen vad det gäller mäninskrelationer och problem lösning)

    Man kan inte behålla traditionell problemlösning i digital systemet….det är illusion..

  4. AI kan bli det som leder till att vi slipper det slavarbete vi har idag.
    Dvs. du är tvungen att jobba med något mot lön, för att klara livet.

    Samtidigt dags för basinkomst, alla medborgare har ett fast belopp som täcker de dagliga omkostnaderna för bostad, mat osv. Lika för alla. Sedan har alla möjlighet genom sitt arbete få in mer pengar.
    Ger utrymme för att utveckla verklig kreativitet, för allas bästa.

    Dags för Nya Ekonomiska Systemet.
    Nästa steg blir att vi kan avveckla pengar som begrepp.
    Blir Gåvoekonomi.

    https://nyaekonomiskasystemet.se/

    https://nyaekonomiskasystemet.se/ljudbok/

  5. Ja, man har testat medborgarlön i flera stater i Indien med extremt bra resultat dvs alla bara gapade. Folk blev väldigt kreativa då de slapp oroa sig för morgondagen. Det är på G. i Asien, tror jag, men jag har inte djupstuderat det hela, bara hört talas om det. Iran också vet jag har testat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.