AdaPass, TRNC’s plattformar, och begreppet FREEDOM

AdaPasset är föremål för ryktesspridning och undringar men handlar främst om att dina dokument laddas upp  i en databas, på samma sätt som man gör då man söker VISA. Eftersom ord som ”måste” används går alla som är tillräckligt amerikaniserade i taket med automatik.

FREEDOM är ett centralt ord, för den gruppen, som utför tvångshandlingar många gånger per dygn. Vi måste sova, äta, tvätta oss om vi vill överleva, uppföra oss som folk mot vänner, om vi vill ha några, komma i tid till jobbet, ta körkort, använda bilbälte, passa busstiden, besikta och även tanka bilen, tala med barnens lärare, svara på frågor om polisen stannar oss, skriva namnteckningen om vi ska få ut ett pass, visa legg på posten, gå igenom grundskolan, osv.

Vi har felimporterat FREEDOM, på samma sätt som vi har felimporterat så mycket annat.

Freedom is defined by Merriam Webster as the quality or state of being free, such as: the absence of necessity, coercion, or constraint in choice or action. liberation from slavery or from the power of another.

Merriam Webster är en nationell ordbok jmf  Svenska akademiens ordlista

Bakgrunden till ställningstagandet runt FREEDOM hittar vi i den amerikanska historien:

Skrika ut att man vill ha FREEDOM från slaveriet härstammar ifrån det amerikanska inbördes- frihetskriget:

Detta meddelande publicerades idag på Facebook av Murat Soysal, till höger, TRNC:s representant i Sverige:

”Sverige är fortfarande kategoriserat som Orange. Ett nytt beslut har dock fattats igår:
Personer som kommer in i vårt land via luft-sjövägar och från utanför ön med landgränsövergångar från och med 06.09.2021 och framåt, med beaktande av landets inresekriterier (negativt PCR-testresultat före avgång från de senaste 72 timmarna), kommer att behöva fylla i passagerarformuläret på denna sida ADA-Pass och kommer sen in på ön med QR -koden som där ska hämtas.

Personer som inte lägger till sin information på denna webbplats eller som inte får en QR -kod kommer inte in i vårt land”.

Statens infosida

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.