När en ”räddande ängel” agerar

Screenshot

Skälet är synnerligen enkelt varför drottningen rökte. Då jag var barn rökte lärarna i klassrummen, rektor på sin expedition, doktorn på sin mottagning, tanten i tygbutiken i sin affär, mina föräldrar rökte liksom mina syskon.

Den första ”inskräkningen” jag minns var då du inte fick röka överallt i SAS-planen, bara längst bak. SJ hade rökvagnar…

Visa mig den 13-14-åring som kan stå emot det trycket; drottning eller ej.


 

Jag har skrivit förr om då DT gick framför drottningen… och att bara det kan ha utlöst beslutet att avsluta det amerikanska experiment. DT är tillräckligt oborstad för att också ge sig på hennes rökning…

Proffs tror att det blir 100 miljoner kvar, av 330 möjliga, så det kostar på då imperiet avslutar sitt ”lilla” expriment. Idag är det Kanada, där man fortfarande äger över 90% av marken, som är den nya lekstugan.

Under DT:s klavertramp kommer en annan konsekvens-historia…

After undergoing surgery in 2023 she quit a heavy smoking habit that had lasted 66 years and often was subject of debate. (Och som så många som gör det dog hon rätt snart; de blir mycket sjuka och dör. Det vet man på det sjukhus jag befinner mig på.)

Jag skulle ut och gå, samt ner och röka, och precis utanför ena receptionen hoppar, bokstavligt, en kvinna som var minst 1.80 fram, och ställer sig 20 cm ifrån mig, så jag var på väg att ramla.

Doktorerna rekommenderade Lucky Strike

Hon frågade vart jag skulle.
-Ut och gå.
-Nej, du tänker röka!!!
Jag sa henne att avd läkaren och sjukgymnasten har  bestämt att jag absolut inte ska sluta röka. Min kropp vet inget annat, och syresättningen är 96%. Skulle jag börja idag hade den säkert halverats.

I min journal finns en läkarorder, sen dag 1 att jag ska röka, och jag avlutade med;
-Sluta trakassera mig.

Hon flyttade på sig, släppte förbi mig, jag gick ner och funderade på saken.

Väl uppe på min avdelning igen, jag är inte ens på hennes, beslöt jag mig för att tala med en syrra, berättade historien, frågade om hon tyckte att jag skulle anmäla ladyn.
-Ja!!!

Jag ville höra en syrra till säga det, ska jag klaga vill jag göra nytta dvs förändra, och det gör man bara genom att tala med ”rätt” personer, och ha ett gäng inom en organisation, bakom sig.

Syrra 1 hämtade syrra 2, och de enades om att jag skulle det, och de gick ut för att ta reda på hur. De kom åter, och sa att jag ska tala med klinikchefen, och de meddelade henne att rum 21 ville tala med henne.

Efter nån timma kom hon, med syrra 1, jag berättade, och sa att då jag sa ”Sluta trakassera mig!” fick jag svaret att det är inte trackning, det är omsorg.

Jag sa klinikchefen att jag ser två mkt allvarliga flaggor; det är ytterst ovanligt att en som är 1.80-90 hoppar på / visar fysisk makt mot en som är 1.58.

Det hade hon noterat, hon var själv 1.58, aldrig fått stryk eller attackerats av nån i sitt liv.

Den andra röda flaggan är att i damens värld kör hon omsorg. Det är en varningsflagga och de frågade hur;

-Jag är fullständigt domstolsskadad, jag vet, men har upplevt en 4-5 fall med sådana ”änglar” som faktiskt hade dödat sina patienter, svaga, i beroendeställning till dem. Självbilden är att de räddar dem. Vanligaste motivet då föräldrar dödar sina barn.

Det var mkt intressant att se att klinikchefen tog det hela på blodigt allvar. Det hade inte skett för tio år sen, det tror jag inte. Den svenska naiviteten börjar ge med sig? ”Kvinnor är alltid goda!” har avlivats?

Klinikchefen ville ta upp det inträffade med sjukhusets ledningsgrupp och kvinnans chefer. Jag har sagt nej till det.

Smartast är ett dra min historia, på nån stor sammankomst, och meddela att jag inte ville röja namnet, gjorde jag heller aldrig, jag ville bara sätta fingret på en sak, inte en person, som jag vill ska leda till centrala beslut av typen; ”hoppa inte på folk…”.

Vi är ofta usla på att skilja på sak och person.

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.