Beskatta robotarnas och datorernas arbete, sluta beskatta mänskligt arbete helt, och ge alla en basinkomst. Det nämner man aldrig i väst eftersom alla ska må pyton där. Man har prövat i Indien med stor framgång. Folk blir inte lata när de inte behöver jobba ihjäl sig för att få mat. Människan är för kreativ för det.
Folk pekar på att det kommer att kopplas mot folks beteenden, och det är typiskt asiatiskt.
-Gör du så där får du ingen mat.
Vi hade samma fram till 60-70-talet:
-Gör du så där får du lägga dig utan mat, och sen kom den så kallade fria uppfostran dvs. fascistbygget startades.
Vi går mot mycket ljusa tider när det indier kallar för Kali Yuga – den yttersta tiden – är nedbrottad.
Många är skeptiska men har tagit emot barnbidrag och ränteavdrag hela livet…
Listan
Svensken Per Lundgren skriver:
HÖG TID FÖR ETT NYTT EKONOMISKT SAMHÄLLSSYSTEM!
För att lösa dagens stora samhällsproblem räcker det inte med att lappa och laga som vi gör just nu. Vi behöver tänka radikalt nytt. Det gör man genom att tänka utanför en box av invant tänkande.
Lösningen, som denna webbsida föreslår, innebär att principen för marknadsekonomi vidareutvecklas. En marknadsekonomi utan dagens orättvisor och obalanser. Vilket är fullt möjligt med införande av grundlagsbeslut i vilket pengar görs gratis för ALLA i stället för att, som idag, ha en kostnad när man hanterar pengar.
Pengar är rent grundläggande en smörjolja som underlättar flödet av varor och tjänster mellan människor och olika verksamheter i samhället. Eftersom själva smörjoljan (pengarna) redan är gratis, för dem som idag har tillverkningsmonopol på dem ur tomma luften, är det, och läs detta noga, förbluffande enkelt att göra pengar GRATIS också för resten av samhällets invånare.
Men det måste ske reglerat och genom lagstiftning, förankrat hos folket. Ett beslut som överför tillverkningen av pengar från dagens monopol (banksystemet med riksbanken i spetsen) till staten (ett folkets förlängda arm). En mer utvecklad samhällsinstitution i ledande ställning behöver komma på plats än dagens typ av regeringsbildningar och parlament. En statsledning som den här gången mer människovänligt ser till folkets, nationens och företagandets allra bästa.
Per Lundgren har skrivit en triologi om Det Nya Ekonomiska systemet.
https://nyaekonomiskasystemet.se/om-boken/