Nya möjliga länder för pensionärer

Skärmavbild    kl

Skärmavbild    kl

När det gäller solar minimum är det ingen panik att lämna norra klotet. Vi vet heller inte ännu om indigobarnen t.ex. löser grundproblemet med en för svag sol.

Sen finns det fler emigrationsskäl, och då är det smart att göra en solar minimum-utredning vilket jag gjort avseende Cypern, där jag befinner mig. Den 33:e breddgraden tror man kommer klara sig väl, och det beror väl på att vi har i nuläget för mycket sol om man inte sätter sig uppe i bergen.

De som får problem är de som har 5-6000:- i pension
Flyttar du utanför EU får du inte ta med dig garantipensionen. Å andra sidan är EU-länderna mycket dyrare. Kronkursen är för oss extremviktig givetvis.

TRNC har bestämt nyligen att du måste ha en uppvisad inkomst och det är ett vanligt krav. Vi som är 60+ har fått komma och gå som vi vill här. Nu har vi ett år på oss att registrera oss inne i huvudstaden. Det är inga större märkvärdigheter; bevisa var man bor, hur mycket pengar man har, etc.

Man ska inte stirra sig blind på olika fakta för de kan ändra på sig snabbt
Ska man byta land ska man besöka det som turist, och sätta sig ner utanför en skola och kolla in hur barnen fungerar – de är det landets framtid. Man bör ta reda på noga hur lokalbefolkningen ser på utlänningar och pensionärer utifrån, kolla upp sjukvården, etc och sen hyra sig fram möblerat i minst ett år. Därefter bör man skaffa sig en och samma chaufför, och vara tyst och lyssna i minst ett år. Inget är som i Sverige, inte nånstans, eftersom vi är superextrema.

Vi ska också beakta idag att nya flygplan visar sig på scenen vilken minut som helst där flygtiderna kommer att kapas obegripligt mycket.

I Sverige finns det många övergivna orter där hus inte kostar många kronor
map of glaciationsEn läsare köpte ett i Småland för 50.000:- Skärgården existerar om man vill fly stöket som är, och lär explodera i städerna. Solar minimum är ett problem i princip i hela världen så det kan man inte flytta ifrån. På sikt lär hela norra klotet gå bort men där är vi inte än.

  1. Costa Rica – The World’s Best Retirement Haven
  2. Mexico – Convenient, Exotic, First-World Living
  3. Panama – Friendly, Welcoming, and Great Benefits
  4. Ecuador – Diverse, Unhurried, and Metropolitan
  5. Malaysia – Easy, English-Speaking, and First World.
  6. Colombia – Sophisticated and Affordable
  7. Portugal – Europe’s Best Retirement Haven
  8. Nicaragua – Best Bang-for-Your Buck in Latin America
  9. Spain – Romance, History, and Charming Villages – södra, inte norra pga. solar minimum
  10. Peru – Low Cost Living, Vibrant, and Diverse.

https://www.youtube.com/watch?v=LvtMfUyA8XA

De biligaste länderna

  1. Spain.
  2. Thailand.
  3. Peru.
  4. Portugal.
  5. Colombia.
  6. Malaysia.
  7. Ecuador.
  8. Mexico.
  9. Costa Rica.
  10. Panama.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=_5MT-esrlfk

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

6 kommentarer

  1. Jag har kollat på Costa Rica eftersom jag har en FB-vän som rekommenderade mig att flytta dit. Problemet är att du måste uppvisa bankmedel för motsvarande 1,5 miljoner kronor för att få PUT. Att leva är billigt men att köpa bostäder är dyrt.

  2. Som du sagt tidigare, de som kommer att ha en minimipension på 5-6000 kr,var ska de flytta? Är Cypern ett bättre alternativ då? Är själv intresserad att flytta dit med tanke på min hälsa och en mycket liten pension framöver.Tänker besöka ön och dig nästa år, Lena. Just nu bor jag i mitt hemland Rumänien, men känner att jag vill flytta dit det inte är så mycket luftfuktighet,regn och även snö på vintern, även om jag trivs här.

  3. Du är välkommen, men om du trivs där och det bara är vintern som är besvärlig så ge dig av över dem till t.ex. Indien. Cypern är rätt kallat i jan-februari, ´16-17C. Mkt regn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.