En läsarfråga om studenterna i huset

afrikaskarta

Lejonparten kommer ifrån Nigeria, ifrån den explosivt växande medelklassen, och de talar engelska, och sen har vi en grupp från Kongo, som också talar engelska, men modersmålet är franska.

Killen på bilden är från Kongo och är åter hemma nu efter fyra år här. Han översatte Botten upp med hjälp av en robot, till hyfsat läsbar franska.

Afrikaner har ett sinnrikt socialt system, så snart de är nånstans utanför sitt samhälle bildar de en ”group” – en grupp – och den funkar sen som en familj.

När jag bröt benet för nu tio år sen var det en ”group” som hälsade på mig, så det dök upp fem studenter spritt över dagen med frågorna;
-Hur mår du?
-Behöver du hjälp?

Jag kallas oftast för grandma, mormor, och de dyker upp vid terrassräcket ibland om de vill veta något.

De kan lära sig nya språk utan problem och blixtsnabbt, men de har inte samma ”logik” som vi har.Vi har absolut helt olika hjärnor, och kroppar också, förutom hudfärgen, för de huttrar om det är +20C. Då går jag i T-shirt.

00:00 – Intro 00:17 – Tanzania 01:38 – Ghana 03:02 – Ethiopia 04:40 – Angola 06:04 – Kenya 07:30 – Morocco 08:40 – Algeria 10:04 – Egypt 11:24 – South Africa 13:07 – Nigeria

https://youtu.be/hgCW5M3laPs

https://youtu.be/3XCokZvRD_M

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.